Начало За нас Реклама Контакти

Студена крем супа от червено цвекло

Снимка за Студена крем супа от червено цвекло
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази чудесна и лека супа представя червеното цвекло в най-добрата му светлина. Вкусът му е оставен максимално чист, като са добавени съвсем малко, но добре подбрани съставки, които да го подчертаят.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за супата:
  • 500 г почистено червено цвекло
  • 2 литра вода
  • 1 с. л. морска сол
  • 1 с. л. захар
  • 2 с. л. винен оцет
  • 2 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 с. л. зърна от нар
  • за гарниране:
  • 2 с. л. зърна от нар
  • 100 г пушена сьомга, по желание
  • 1 с. л. зехтин
  •  кълнове от лук, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Обеленото цвекло се слага да се свари във водата със солта за около 50 мин. Добавят се оцетът и захарта и се вари още 15 мин.

  2. 2.

    Лукът се слага да се задуши на умерен огън в зехтина за около 10 мин.

  3. 3.

    Цвеклото се пасира заедно с половината от течността от варенето, задушения лук и зърната от нар. Прецежда се и се слага на хладно.

  4. 4.

    Готовата супа се гарнира с резен пушена сьомга, зърна нар и кълнове от лук.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари