Кулинарни рецепти » Салата от месо и червено цвекло

 Салата от месо и червено цвекло
/Холандия/

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г варено месо
• 2 картофа
• 1 глава сварено червено цвекло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 ябълка
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 глава лук от туршия
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги оставяме да изстинат. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на кубчета и го смесваме с изстиналите картофи.

Обелваме ябълката, нарязваме я на ситно и я прибавяме към цвеклото и картофите. Прибавяме също ситно нарязаното месо и разбъркваме.

Отделно смесваме зехтина с оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме добре и заливаме салатата с тази смес. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, украсяваме с парченца от твърдо свареното яйце и лука от туршията и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало