Червена салата от цвекло и ябълки
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 20 готвача |
Снимката е добавена от elito789
Необходими продукти
- • червено цвекло
- • моркови
- • ябълки
- • яйца
- За дресинга:
- • сокът на 1 бр. лимон
- • 4 с.л. зехтин
- • сол
Начин на приготвяне
Цвеклото се сварява в подсолена вода. Охлажда се и се нарязва на тънки пръчици. Яйцата се сваряват твърди. Обелват се и се слагат във водата, в която е вряло цвеклото. Мариноват се поне 5 часа. Колкото повече ги държите в бульона от цвеклото, толкова по-наситено червен ще стане цветът им. Останалите зеленчуци също се нарязват на ивички. Топват се за кратко в сока от цвеклото за да се оцветят леко в розово. Смесват се с цвеклото. Разбъркайте добре продуктите за дресинга. Поднесете салатата залята с дресинг и гарнирана с яйце.
* Пропорциите на продуктите не са уточнени. Количеството им е изцяло по ваше усмотрение
* Пропорциите на продуктите не са уточнени. Количеството им е изцяло по ваше усмотрение
Рецептата е добавена от tweety80 на 17 Септември 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от elito789 [Изпробвал рецептата] |
17 Ное 2010 | |
# 1 elito789 [Изпробвал рецептата] | Не изчаках да се оцветят яйцата и другите зеленчуци, нямах толкова време, но стана много полезна и вкусна салата. [Изпробвана] | 17 Ное 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.