Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано червено цвекло

Консервирано червено цвекло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Консервирано червено цвекло1 / 3
04/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2 буркана
"Не подминавайте с лека ръка това предложение - вкусът на консервираното червено цвекло ще ви изненада много приятно!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 800 г почистено
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • хрян - 1 стрък
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло със здрава кора сложете да се вари до омекване. След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде.

Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян.

Залейте със сварената марината, която трябва напълно да покрие цвеклото. Отгоре долейте тънък пласт олио. Затворете бурканите хубаво и ги стерилизирайте за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: