Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от червено цвекло

Туршия от червено цвекло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Туршия от червено цвекло1 / 3
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
"Интересен вкус, който ще ви допадне!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло се вари 4 часа, обелено се нарязва на филии 10 - 15 мм дебелина.

Нареждат се плътно в буркани. Заливат се с варена и охладена саламура приготвена от 3 л вода, 270 гр. сол, 300 мл оцет.

Ферментацията продължава от 10 до 12 дни, да се съхранява при температура от 5 до 10 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Iveto
Iveto
4 4asa lele ne sa li malko
28.03.2015 22:28
1
Покажи всички подкоментари
Д. Ал..
Д. Ал..
Вари се 4 часа ? Какво тогава ще остане от този Божи дар ?
04.10.2011 08:38
6