Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Желирана торта с червено цвекло

Желирана торта с червено цвекло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Желирана торта с червено цвекло1 / 2
06/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 голяма глава или 2 по - малки
  • яйца - 6 броя
  • моркови - 2 броя
  • орехи - 150 г нарязани
  • сметана - 500 мл течна готварска + 1 голяма кофичка заквасена
  • индийско орехче - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • желатин - 4 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте заквасената сметана до гладка смес и добавете течната, докато двете се смесят. Сложете на котлона да се загреят, а през това време сложете желатина във вода да набъбне.

След това разтопете желатина и го добавете бъркайки към сметаната. Оставете сметановата смес да изстине и я разбъркайте с настърганото цвекло, моркови, нарязаните орехи и малко индийско орехче.

Сипете всичко в овална голяма купа, в която ще се желира тортата. Напускайте вътре нарязани на четвъртинки сварени яйца. Сложете купата за 5 часа на студено, за да се желира добре.

След това я потопете за кратко в леген с гореща вода и я обърнете в поднос. Поднесете желирана торта с червено цвекло с настъргано сварено яйце и стръкчета магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

kokala
kokala
Направо не съм опитвал по-вкусно нещо в живота си.Задължително да се пробва!!!
08.01.2013 13:45